Zagreb Auto Show 2016

0

Zagreb Auto Show međunarodno je priznati događaj od posebnog društvenog i medijskog značenja za Republiku Hrvatsku: sajam kojeg organizator brižljivo priprema s puno strasti i ljubavi, njeguje i kontinuirano poboljšava svakim novim izdanjem, miljenik medija, salon kojeg izlagači prihvaćaju i u potpunosti podržavaju, a posjetitelji obožavaju i s nestrpljenjem očekuju i koji uživa punu podršku Grada Zagreba i Gradonačelnika.

Zagreb Auto Show 2016 održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Niste u mogućnosti posjetiti Zagrebački velesajam? Nema veze, ovdje možete pogledati izložbene modele automobila. Uživajte!

Zagreb Auto Show 2016

Autor: Andrea Cvjetković
Izvor: Autoshow.hr


Izvor 2: tportal.hr
Zagreb Auto Show otvorio je u jutro 5. travnja vrata novinarima i partnerima akterima domaćeg automobilskog tržišta. Službeno otvaranje predviđeno je za 18 sati.

Organizatori očekuju kako će 70 tisuća kvadrata izložbenog prostora u 14 paviljona i na otvorenom do 10. travnja posjetiti više od 120 tisuća posjetitelja. Sajam, prvi nakon osam godina, nudi ukupno 70 premijera, 440 izlagača na 33 zemlje.
Zastupljen je 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila.

Oko 120 tisuća posjetitelja, koliko ih se očekuje od 5. do 10. travnja, dočekat će 440 izlagača iz 33 zemlje na 70 tisuća kvadratnih metara u 14 paviljona i na otvorenom.

Osim fenomenalnog Concepta S Rimac Automobila, izvorno predstavljenog tijekom nedavnog sajma u Ženevi, za oko nam je zapeo Audijev e-tron, o kojem se trenutno ne zna puno više osim da ima električni pogon na sva četiri kotača i da izgleda moćno. Kad smo već kod električnih vozila, zapazili smo ih pristojan broj, iako bi bili sretniji kad bi ona bila izdvojena u zasebnu kategoriju.

Pojedini izlagači posegnuli su i za sadržajem u virtualnoj stvarnosti, što je pohvalno iako su ti sadržaji zasad razmjerno skromnih mogućnosti i dosega. Audi će vam tako ponuditi izbor između opremanja jednog od svojih modela prema svom ukusu i simulacije vožnje, Vidi će vas staviti za volan trkaćeg automobila u prilično uvjerljivoj simulaciji na Oculusu, dok će vas u Nissanu posjesti u jedan od svojih coupea kako bi se virtualno provozali po nekima od najpoznatijih trkaćih staza na svijetu.

Sa štandovima su, naravno, prisutne i prateće, odnosno povezane industrije i djelatnosti. MUP drži štand odmah do Rimac Automobila, INA je postavila benzinsku postaju, vidjeli smo nekoliko banaka, a zastupljen je čak i HTC s mini nastupom u jednom od paviljona.

Svakako preporučamo vožnju nekim od velesajamskih električnih oldtimera.
Spoj stare i nove tehnologije totalno je fora.

Podjeli

Komentiraj