Boso, je li te sram? Čistačice moraju ribati gazdin Mercedes

1

Poznato je da radno mjesto čistačice u različitim hrvatskim tvrtkama nosi razna zaduženja, od kojih većina ne bi uopće trebala biti u opisu tog radnog mjesta, a u tvrtki Bosiljka Stanića Bose čistačice su i – peračice automobila!

Proteklog četvrtka snimljene su u 5.50 sati kako u dvorištu Bosina diskonta Genscher u Vinkovcima revno peru gazdin Mercedes.

– Pa nije to samo taj dan. Peru one njega gotovo svaki dan tijekom tjedna. Nekad su to te dvije radnice, nekad netko drugi. Ne znamo je li im to u opisu radnog mjesta, ali čisto sumnjamo da su za to dodatno plaćene – kažu stanovnici toga dijela Vinkovaca čiji domovi gledaju prema dvorištu velikog Bosina kompleksa, u kojemu su diskont, sala za svatove i restoran.

Tegle kante i ribaju

Upravo u tom kompleksu nalazi se uprava tvrtke Boso i tu direktor dolazi svakoga dana na posao svojim Mercedesom.

– Da, istina je da radnice moraju prati njegov automobil kad god on to zatraži. Mislim da nemaju izbora. Moraju to raditi i po zimi, kad je jako hladno. Ne pita ih se sviđa li im se to niti žele li to. Moraju tegliti kante s vodom te ga ribati izvana i iznutra – potvrdila je jedna od radnica iz brojnih Bosinih trgovina koja je, dakako, željela ostati anonimna jer zna da gazda otkazom “plaća” svaki kontakt s novinarima.

U telefonskom razgovoru Bosiljko Stanić nije ni demantirao ni potvrdio ovu priču.
– Ne znam što se događa nakon što dođem na posao. Dovezem automobil, parkiram ga, otiđem u ured, a što se dalje događa, ne znam. Pošaljite upit upravi, pa ćemo vam odgovoriti – rekao je kratko Bosiljko Stanić zatečen našim pitanjem.

Uprava kaže – to im je posao

– Radnice koje su viđene nisu djelatnice diskonta Genscher, nego rade na mjestu čistačice u upravi društva Boso. Čišćenje vozila uprave prije službenog puta im je, uz čišćenje zgrade uprave, jedan od poslova u sklopu njihova radnog mjesta – odgovorili su iz tvrtke Boso na naš upit.

Radnica pobijedila Bosu: Sud naložio da je vrate na posao

Stanić je dao otkaz Ivanki Dujmić dok je bila na bolovanju, a ona je javno upozorila na maltretiranje i mobing gazde Bose. Hrabra žena je tužila moćnog šefa i dobila presudu.

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/boso-je-li-te-sram-cistacice-rukama-ribaju-gazdin-mercedes-530882 – 24sata.hr

Podjeli

1 komentar

  1. SIGURNO TO RADE ZA SUPER PLAĆU, 2 300- 2500 KN . ŠTO ĆE IM VIŠE? JOŠ KAD ISPOŠTUJU NEPISANO PRAVILO DA U DUĆANU POTROŠE 700 KN, KUD ĆEŠ BOLJE.

Komentiraj