JVP Grada Županje počela raditi

0

Napokon. Tako bi se ukratko mogla sažeti dugogodišnja priča oko osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Županja, jer napokon je 25. studenog 2020. u Županji počelo raditi 13 profesionalnih vatrogasaca. Svi redom Županjci, dugogodišnji dobrovoljni vatrogasci, sada su zaposlenici Javne vatrogasne postrojbe Grada Županja na čelu koje je zapovjednik Vladimir Balentović.

Sada imamo protupožarnu zaštitu u Županji na jako dobrom nivou. Ovome je prethodio dug put. – naglasio je Vladimir Balentović, zapovjednik JVP Grada Županja koja je, prema ugovorima s DVD Županja u njihovim prostorijama i koristi opremu i vozila koja posjeduje Dobrovoljno vatrogasno društvo Županja. Sada građani svoje županjske vatrogasce mogu dobiti i izravno pozivom u vatrogasnu postrojbu ili kao i sve žurne službe na 112. Sredstva za rad Javne vatrogasne postrojbe Grada Županja osigurana su u državnom proračunu, a osnivanje postrojbe svim zaposlenima itekako puno znači.

Radi se u smjenama, sve je posloženo, a svi zaposleni su iz Županje, što je i uređeno Procjenom zaštite od požara i tehnoloških eksplozija. – pojasnio je zapovjednik Balentović i dodao kako posebno dobru suradnju JVP Grada Županja ima s Hrvatska vatrogasna zajednica – HVZ, ali napose Županijskom vatrogasnom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije.

Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić uložio je puno truda i meni osobno dao podršku bez koje ne bih mogao. Postao sam i voditelj osposobljavanja dobrovoljnih vatrogasaca naše županije, što potvrđuje njegovo ogromno povjerenje u nas i samu Županju, na čemu zahvaljujem. – rekao je Balentović.

Radit su počeli, DVD-u zahvaljuju i poručuju da dobrovoljno vatrogastvo u Županji neće nestati, a svojim sugrađanima šalju poruku da se od 25. studenog 2020. godine kroz suradnju profesionalnog i dobrovoljnog vatrogastva sve podiglo na jednu novu, višu razinu.

Izvor i photo Zdenka Knežević, Hrvatski radio Županja – 97,5 MHz

Podjeli

Comments are closed.