Marija treba pomoć

0

Dragi prijatelji, ovo je Marija Tuzlak, živi u Županji. Ona je mlada djevojka koja je svoj život vodila normalnim tempom, sve dok jednog jutra nije osjetila da nešto sa njenim zdravljem nije u redu. Sve se dogodilo iznenada, Marija je oboljela od karcinoma.

Bolest se vratila

Nakon dijagnoze je bila tri mjeseca na liječenju u Zagrebu gdje je uz velike napore, po izjavi liječnika, pobijedila bolest. Na žalost, nedavno se dogodilo ono najgore – bolest se vratila i prijeti uzeti još jedan mladi život. A Marija poput svih mladih želi živjeti “punim plucima” i svom svojom snagom i voljom se trudi ponovo oduprijeti toj opakoj bolesti.

Jaka je Marija. Pravi borac. Ponovo je u zagrebačkoj bolnici, uz uzglavlje joj je neprestalno i majka. Ali u ovoj borbi joj je potrebna i naša pomoć. Kroz dugu borbu i nedaće koje ju prate, obitelj koja bezuslovno podržava i pomaže Mariji financijski je “iskrvarila” i svaki vid pomoći je dobrodošao. Zato ovim putem pozivamo sve ljude dobrog srca kako bismo skupili prihode potrebne za njezino liječenje, i tako pomogli njoj i njezinoj obitelji.

Svi koji su u mogućnosti pomoći, mogu uplatiti novac na žiro račun (IBAN) HR4124840083235474090, na ime Marija Tuzlak u Raiffeisen banci(BIC/SWIFT) RZBHHR2X .

Drage mame, tete, sestre, bake… Ukoliko želite pomoći našoj Mariji, možete i na slijedeći način. U velikom tjednu organizirat će se prodaja Uskršnjih kolača, ukrasa, čestitki itd.. i sav prihod ide Mariji. Tko želi i tko je u mogućnosti pomoći, može se javiti u ovaj FACEBOOK inbox ili na jedan od ova dva broja: 0998406196 i 0957350253

Županjac.net


Do prije osam mjeseci 20-godišnja Marija Tuzlak iz Županje bila je vesela i ambiciozna djevojka, puna života i planova i radovala se svakom novom danu… A onda joj se život preko noći urušio i pretvorio u najgoru noćnu moru. Marija je oboljela od zloćudne bolesti povezane s krvlju i danas se u bolničkoj postelji u Zagrebu bori za život.

A sve je, ispričala nam je njezina shrvana majka Manda, krenulo ljetos povećanim limfnim čvorovima u preponama. Dok je čekala na pregled ultrazvukom, dobila je visoku temperaturu i loše se osjećala. Mislili su da je riječ o prehladi, pila je antibiotike, ali joj nije bilo bolje i završila je u vinkovačkoj bolnici. Nalaz CT-a pokazao je postojanje čvora kod jetre i djevojka je prebačena u KBC Osijek, gdje joj se stanje pogoršalo, a potom i na zagrebačko Rebro. Ondje je podvrgnuta zahvatu, koji se zakomplicirao zbog ranije tromboze lijeve ruke, krvarenje je jedva zaustavljeno, no veliki su čvor ipak uspjeli sanirati.

Pala u komu

– Liječnici su je uspavali, stavili na respirator, organi su joj počeli otkazivati, krenuli su s dijalizom, jedno plućno krilo potpuno je bilo zahvaćeno limfomima i nitko nam nije davao baš nikakve šanse. Nakon tjedan dana ipak su, iako skeptični, odlučili krenuti s kemoterapijom, i dogodilo se čudo. Već nakon četvrte kemoterapije čvorovi su se počeli povlačiti i krajem studenoga Marija je došla kući – ispričala nam je.

Bila je naručena na transplantaciju koštane srži, ali su zbog lošeg stanja pulmolozi preporučili da se još pričeka.

Čekaju se ostali nalazi

– Bila je jako slaba, vidljivo je smršavjela, slučajno su joj probili i plućnu ovojnicu, stavljen joj je i centralni kateter, što ju je dodatno utuklo. Kod kuće joj se stanje počelo popravljati, krenula je s vježbama… A onda se prije mjesec i pol ponovno počela javljati visoka temperatura, pala je u komu, više nas nije prepoznavala. CT je pokazao da se bolest vratila u još gorem obliku. Na mozgu je pronađen tumor veličine 4 x 5 milimetara. Sredinom ožujka ponovno je završila u bolnici u Zagrebu, počela su zračenja i kemoterapije – kaže očajna majka, koja u strahu čeka rezultate nalaza pregleda likvora i koštane srži…

Tromboza

Sa suprugom je već tri tjedna u Zagrebu, svakodnevno su uz svoju kćerku, koja je, kaže, u jako lošem stanju. Teška bolest i kalvarija koju proživljavaju i financijski ih je iscrpila. Žive od 1380 kuna mirovine, a u Zagrebu borave kod rođaka Marijina mladića, no ovih će se dana morati vratiti kući jer najvjerojatnije neće biti u mogućnosti ostati uz kćerku do kraja zračenja.

– U početku, nakon pojave bolesti, nisu nam davali nikakve šanse i valjda su se iskrena molitva, vjera i njezina mladost ipak uspjeli izboriti za život. Nadam se da će i ovaj put pobijediti. Najviše me plaši što je tumor sada na mozgu, a kod Marije ne postoji mogućnost operacije. Zbog tromboze koju je imala svaki dan prima injekcije protiv zgrušavanja krvi – pojašnjava nesretna žena.

Prijatelji pokrenuli akciju

Marijini prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju i pozivaju sve ljude dobrog srca da pomognu djevojci i njezinoj obitelji jer im je svaka pomoć dobrodošla. “Marija kao i svi mi mladi želi živjeti punim plućima i svom se svojom snagom i voljom trudi oduprijeti toj opakoj bolesti. Ali potrebna joj je i naša pomoć”, poručuju. Svi koji žele pomoći svoj dobrovoljni prilog mogu uplatiti na žiroračun broj

HR4124840083235474090, otvoren na ime Marija Tuzlak u Raiffeisen banci.

Autor:Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ Izvor:Glas Slavonije

Podjeli

Komentiraj