Na graničnom prijelazu Županja uhvaćeno pet migranata

0

U utorak, 18. svibnja 2021. godine oko 20 sati, na graničnom prijelazu Županja pri ulaznoj graničnoj kontroli teretnog i priključnog vozila bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, policijski službenici su u tovarnom prostoru prikolice pronašli pet stranaca koji su na nezakonit način pokušali ući u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici su utvrdili da su 35-godišnjak i 38-godišnjak upravljali spomenutim teretnim skupom bez tereta, a ulaznom graničnom kontrolom policijskim službenicima nisu prijavili prisutnost drugih osoba u skupu vozila, a aktivnošću policije u graničnoj kontroli otkriveno je pet stranaca u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili sumnju da su bosanskohercegovački državljani, 35-godišnjak i 38-godišnjak, počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma što je opisano u članku 326. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, zbog čega su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Razvidne su i činjenice kako se pet stranaca skrivalo u tovarnom prostoru prikolice u namjeri da izbjegnu ulaznu graničnu kontrolu pa je policija primijenila odgovarajuće zakonske mjere u takvim okolnostima, odnosno strancima su izdana rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju EGP-a u trajanju od godinu dana i rokom od 7 dana za napuštanje Republike Hrvatske.

PUVSŽ

Podjeli

Comments are closed.