Nakon Telegramovog otkrića, Povjerenstvo istražuje HDZ-ovca koji je na račun grada Županje kupio tonu i pol kulena i kobasica

0

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o slučaju o kojem je Telegram nedavno pisao, a odnosi se na gradonačelnika Županje Davora Miličevića i poslovanje tog grada s tamošnjom Mesnicom As. To je službeno potvrđeno Telegramu uz napomenu da se za sada radi samo na prikupljanju činjenica, a nakon toga bit će odlučeno hoće li Povjerenstvo protiv HDZ-ovog gradonačelnika i bivšeg saborskog zastupnika u tri mandata, pokrenuti postupak.

Kao što je Telegram pisao krajem rujna, Grad Županja u posljednje je tri godine od tamošnje Mesnice As, u kojoj je navodno prikriveni suvlasnik gradonačelnik Miličević, kupio više od tonu i pol suhomesnatih proizvoda, mahom slavonskog kulena i kobasica, u vrijednosti od 284.290,15 kuna. Od iste mesnice, kako smo tada pisali, velike količine suhomesnatih proizvoda nabavljale su i tri gradske tvrtke. Za tri godine od Mesnice As kupile su oko 280 kilograma suhomesnatih proizvoda i na to potrošile 55.255,73 kune.

Zanimljiv slučaj lokalnog nogometnog kluba

Osobito je zanimljiv slučaj lokalnog nogometnog kluba Graničar, čiji je predsjednik gradonačelnik Miličević. U svibnju ove godine, upravo odlukom gradonačelnika, taj je klub za razvitak i promociju nogometa dobio 430.000 kuna. NK Graničar također je kupac slavonskog kulena koji proizvodi Mesnica As, a dijeljen je nogometašima.

Kao što je Telegram ranije pisao, u Mesnici As jedno je vrijeme radila gradonačelnikova kći, a njegov brat prodaje suhomesnate proizvode te mesnice na sajmovima diljem Hrvatske. U Mesnici As, tijekom lokalnih, parlamentarnih i predsjedničkih izbora već godinama zasjeda tamošnji izborni stožer HDZ-a.

Što je Povjerenstvo tražilo od Grada Županje?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sada je tražilo od Grada Županje popis svih narudžbenica izdanih Mesnici As u vrijeme trajanja mandata gradonačelnika Miličevića, koji se na toj funkciji nalazi od 2009. godine. Također, Povjerenstvo je od Grada Županje tražilo informaciju je li prije stupanja u poslovni odnos s Mesnicom As proveden postupak javne nabave te je li prikupljeno više ponuda.

Zanima ih i tko je u ime Grada Županje odlučivao o nabavi suhomesnatih proizvoda u spomenutoj mesnici te tko je nabavu predložio i na temelju kojih kriterija. Povjerenstvo traži i podatke kada je Grad Županja prvi put počeo nabavljati slavonski kulen, kobasice i druge suhomesnate proizvode u Mesnici As te tko je o tome donio odluku.

Kako saznajemo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zanima i je li za mandata gradonačelnika Miličevića Grad dodjeljivao sredstva nogometnom klubu Graničar, u kojim iznosima i je li u vezi s tim proveden natječaj.
Gradonačelnik Županje Davor Miličević nije htio na upit Telegrama odgovoriti o svojim navodnim vlasničkim udjelima u Mesnici As.

GOSPODIN SE KANDIDIRAO NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA HDZ-U

Kako Telegram neslužbeno saznaje Davor Miličević kandidirao se za mjesto potpredsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije na skorim unutarstranačkim izborima. Uz njega, za istu funkciju kandidirao se i gradonačelnik Otoka, Josip Šarić, o čijoj smo neumjerenoj ljubavi prema kupovinama parfema i slavonskog kulena na troška Grada Otoka također nedavno pisali.

Za potpredsjednika županijskog odbora HDZ kandidirao se i Damir Dekanić, voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma, inače načelnik Općine Andrijaševci, koji je krajem travnja 2019. vozeći službeni automobil s 1,06 promila alkohola u krvi, sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Rokovci, u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, u toj ekipi, kandidirao se Mario Banožić, ministar obraneDrago Hedl, istraživački novinar

Podjeli

Comments are closed.