Općina Račinovci

0

Račinovci su mjesto koje odiše bogatom poviješću i tradicijom, gdje se putevi starih Rimljana isprepliću sa Austru-ugarskim šorovima, a nalazišta sopotske kulture dokazuju kontinuiranu naseljenost kroz šest tisućljeća ovoga pitoresknog naselja, što ga čini jednim od najstarijih naselja u Europi.

U budućem sjedištu općine Račinovci čekaju vas razno razni sadržaji namijenjeni svim uzrastima; od bogatog sportskog sadržaja, tenisa, nogometa, boćanja, odbojke, malog nogometa, ljulja, do noćnog života i gostoljubivih šaljivih mještana, a tu je i duhovno obogaćivanje u jednom od najstarijih crkvenih objekata na prostoru Slavonije.

U svrhu promicanja turizma sprema se i nova turistička kampanja, koja će nastojati privući što veći broj ljudi u otkrivanje nepoznatih granica istočne Hrvatska. Zasada nam je otkriveno da se radi i na novom sloganu, koji će nastojati zadržati duh socijalizma i antifašističke borbe ovog kraja. Trenutni prijedlozi su “Da nam živi, živi turizam”, “Hej graničari još ste živi” i “Cvelferi svih općina, ujedinite se!”

Kako saznajemo iz neslužbenih izvora bliskih lokalnom vrhu vlasti u općini Drenovci se trenutno vode razgovori o premještanju središta općine u Račinovce. Cilj takvog administrativnog premještanja, navodi se, bio bi jačanje prekogranične suradnje sa susjednom općinom Šid u Republici Srbiji i u isto vrijeme općina bi uštedjela značajne iznose na putnim troškovima, što proizlazi iz činjenice da većina zaposlenika općine Drenovci živi u Račinovcima.

Mještani Drenovaca izrazili su radost na ove vijesti okupljanjem pred trenutnom zgradom općine i skandiranjem “Svi smo mi Račinovčani”, dajući na taj način potporu i vjetar u krila ovoj inicijativi.

Autor: Anoniman


Zaboravili ste koji je danas dan?
1. “april” ( travanj )


Podjeli

Comments are closed.