Oprezno u prometu povodom blagdana Svih svetih

0

Prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u dane 1. i 2. studenog 2016. godine za očekivati je da će na području Županije Vukovarsko-srijemske doći do povećanog prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima.

Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da, kod parkiranja vozila, pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici pa pozivamo sve vozače kao i druge sudionike u prometu za strpljenje, da poštuju prometne znakove kao i znakove koje daju policijski službenici, te da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu.

Sigurnost ispred svega

Imajmo to na umu u danima koji su ispred nas te kao sudionici u prometu budimo tolerantniji. Visok stupanj osobne odgovornosti preduvjet je sigurnom upravljanju motornim vozilima u prometu na cestama. Svaki vozač koji upravlja vozilom u prometu na cestama mora biti svjestan kako tim činom preuzima i veliku odgovornost za sebe i ostale sudionike u prometu.

Izvor: MUP.hr,

Podjeli

Komentiraj