Predstavljanje pilot – projekta „Knjiga na mreži“

0

Posljednjega dana Mjeseca hrvatske knjige u našoj Knjižnici održano je predstavljanje projekta „Knjige na mreži“ kojega Općinska narodna knjižnica Drenovci nudi hrvatskoj knjižničarskoj zajednici. Cilj ovoga projekta je da svakoj knjizi, koja iz određenoga razloga nije uvrštena u fond jedne knjižnice, pruži još jedna prilika da dospije do one zajednice, knjižnice i onoga čitatelja koji ju doista trebaju.

Projekt se trenutno realizira putem mrežne stranice Knjiga na mreži partnera ove usluge, a to je tvrtka Point iz Varaždina. Stranica je dostupna samo registriranim korisnicima i omogućuje im da razmjenjuju, daruju one knjige koje se iz određenoga razloga ne uvrštavaju u fond ali i da prodaju ukoliko su im nakladnici. Ostale pravne i fizičke osobe stranicu mogu pregledavati ali ne mogu imati nikakve druge aktivnosti.

Projekt se trenutno realizira putem mrežne stranice http://library.foi.hr/sajam/index.php?page=main partnera ove usluge, a to je tvrtka Point iz Varaždina. Stranica je dostupna samo registriranim korisnicima i omogućuje im da razmjenjuju, daruju one knjige koje se iz određenoga razloga ne uvrštavaju u fond ali i da prodaju ukoliko su im nakladnici. Ostale pravne i fizičke osobe stranicu mogu pregledavati ali ne mogu imati nikakve druge aktivnosti.

Izvor: Općinska narodna knjižnica Drenovci

Podjeli

Komentiraj