Punjenje vatrogasnog aparata u Brčkom 100, a u Županji 400 kuna

0

Osim što u Bosnu odlaze po špeceraj, gorivo, pivo, duhan, ali i radi punjenja praznih boca plinom, na čemu ostvaruju značajnu uštedu, stanovnici županjske Posavine gotovo svakodnevno otkrivaju i nove pogodnosti trgovanja u susjednoj državi, pa je popis razloga za odlazak u prekogranični šoping sve dulji.


– Nedavno sam kod kuće imao manji požar. Zapalila mi se pržionica dok sam pržio soju. Stigli su mi gosti, zapričali smo se i potpuno sam zaboravio da stroj radi. Srećom, pravovremeno sam reagirao, naišao je kolega i njegovim smo vatrogasnim aparatom uspjeli ugasiti vatru i spriječiti veće zlo, tako da je nastala samo manja šteta – ispričao nam je mještanin Drenovaca.

– Aparat smo ispraznili i poslao sam ga u Županju, u vatrogasnu postrojbu šećerane, da ga napune, a riječ je o kapacitetu od šest kilograma praha. Za to su tražili 400 kuna. Objasnili su da je samo cijena praha 30 kuna plus PDV, što iznosi 37,5 kuna za kilogram, plus ostali troškovi – ispričao nam je. To mu je bilo previše i odlučio je otići u Brčko, u tamošnju Javnu vatrogasnu postrojbu.

300 kuna jeftinije

– Pokazalo se da sam bio u pravu. Kilogram praha ondje je tri marke, znači 12 kuna, što je tri puta jeftinije nego kod nas. Kompletni protupožarni aparat ondje su mi napunili za 100 kuna, što znači da sam prošao za čak 300 kuna jeftinije nego da sam to napravio kod nas. Pa neka ljudi u slučaju potrebe znaju, jer u današnje vrijeme krize i besparice svaka informacija o mogućoj uštedi dobro dođe – kaže naš sugovornik.M.L.O.

Glas Slavonije

Podjeli

Komentiraj