SHKM u Drenovačkom dekanatu

0

Susret hrvatske katoličke mladeži u Drenovačkom dekanatu

U subotu 29. Travnja 2017. godine u popodnevnim satima u naš Dekanat su pristizali autobusi iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nakon raspoređivanja po obiteljima, u 16:30 svi su se uputili prema Gunji, gdje se u župnoj crkvi stisnulo oko 1000 mladih, te je na taj način i službeno započeo zajednički duhovni program.
Marijanska pobožnost u crkvi Sv. Jakova apostola u Gunji je trajala sat vremena a prisustvovao je i Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Nakon pobožnosti mladi su se vratili u župe gdje su smješteni, a u Drenovcima, Vrbanji i Gunji su nastavljeni programi za naše goste.

ZLATKO NIKOLIĆ dekanatski koordinator, GUNJA:
program u Gunji je započeo u 17:30 milenijskom fotografijom mladih iz Gunje i Mostara, na obližnjem školskom igralištu.
Nakon toga, svi mladi su se vratili u župnu crkvu, gdje je misu predvodio fra Antonio Šakota, zajedno sa svojim mladima, koji su pjevanjem animirali misno slavlje. Nakon mise mladi iz Gunje ”BOŽJA DRUŽINA” predstavili su se svojim gostima sa dva igrokaza “Life house everything” i “Set me free” te pjesmama “Život tvoj” i “Mi želimo uzdić’ Isusa”.
Po završetku duhovnog programa u crkvi svi smo se zajedno preselili u novoizgrađeni Dom kulture, gdje smo uz zvuke tamburice završili ovo naše druženje.

MATEJ BRNIĆ, župni koordinator, RAČINOVCI
U Račinovce je u subotu oko 14.30 stigao autobus sa 68 mladih iz Kloštar Ivanića. Kako je u to vrijeme padala kiša, privremeni smještaj smo pronašli u crkvi. Nakon što smo raspodijelili mlade po obiteljima, imali smo malo vremena da ih smjestimo, nakon ručka i kratkog odmora okupili smo se u centru te autobusom krenuli u Gunju na zajednički susret sa svim župama sa područja Cvelferije i njihovim gostima. Nakon Gunje naš put je se nastavio u Drenovce, gdje smo imali zajednički program.

ANAMARIJA OREŠKI, VERONIKA JELIĆ, župne koordinatorice, DRENOVCI
U subotu smo održali program za naše goste iz Sv.Filipa i Jakova,Virovitice,Kloštar Ivanića i Vrpolja(Šibenik). Pri njihovom dolasku dočekle su ih obitelji koje su ih srdačno primile, a nakon toga u 16.00 sati smo svi zajedno krenuli u Gunju na krunicu,te povratkom u Drenovce započeli smo naš program. Na programu je bila kateheza gdje su se svi izmješali tako što smo ih podijelili u 4 grupe,te smo im omogućili da se na taj način međusobno upoznaju. Nakon kateheze smo svi krenuli u dom gdje su nas čekali tamburaši i večera, a na ulazu u dom su se svi naši gosti potpisali na potpisnu ploču. Poslije večere u 21.30 sati su svi zajedno krenuli na klanjanje u Crkvu.

RUŽICA SLUGANOVIĆ, župna koordinatorica, VRBANJA
Vrbanja i Soljani su svoj dom primili mlade iz Rijeke, Volodera i Osekova iz Sisačke nadbiskupije. U našu župu su stigli u ranim popodnevnim satima i bili smješteni u obitelji na ručak, nakon povrataka iz Gunje gdje su se bili okupili svi mladi u našoj crkvi smo priredili molitveni bdijenje uz Presveto uz animiranje crkvenog zbora. Nakon toga je uslijedila večera u društvenom domu uz tamburaše i prigodan kulturni program našeg kraja .

U nedjelju su svi mladi u 8:00 ujutro krenuli prema Vukovaru, gdje se odvijao središnji dio SUSRETA HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI 2017.g.

Podjeli

Komentiraj