Tko je kriv, što su djeca već 2 mjeseca u školskim klupama bez udžbenika?

1

Školska godina je odavno počela, a velik broj učenika i dalje nema sve potrebne udžbenike.

Ugovor o sufinanciranju udžbenika izmedju Općine Drenovci i Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport Grada Zagreba potpisan, ali sredstva još uvijek nisu uplaćena na račun Općine.

Vijećnici Živog zida u Općinskom vijeću Drenovci izdali su priopćenje za medije vezano na tu temu koje prenosimo u cijelosti:

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Vijećnici Živog zida Općinskog vijeća Drenovci smatraju da se projekt dodjele besplatnih
udžbenika sabotira zbog inertnosti odgovornih ljudi u Općini Drenovci.

Zbog izraženog nezadovoljstva većine roditelja, čija djeca s područja općine Drenovci do danas nisu dobila obećane besplatne udžbenike Općinski vijećnici Stjepan Pranjić i Tihomir Blažević uputili su 25.listopada 2017. godine službeni upit Općini Drenovci o trenutnom statusu odobrenih sredstva od strane Gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba,pozivajući se na službeni dopis Grada Zagreba upućenog na adresu Općine Drenovci, KLASA:602-02 -02/17- 001 /1035, URBROJ: 251-10- 11-17- 8 od 27.srpnja 2017.godine.

Naime, 6.studenoga su vijećnici zaprimili odgovor mailom u kojem je potvrđeno da je ugovor o sufinanciranju udžbenika izmedju Općine Drenovci i Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport Grada Zagreba potpisan,ali sredstva još uvijek nisu uplaćena na račun Općine. Živi Zid Općine Drenovci ima neslužbene informacije iz pouzdanih izvora kako je susjedna Općina Vrbanja, za istu problematiku pronašla privremeno rješenje za nabavu udžbenika učenicima. Općina Vrbanja je osigurala udžbenike sredstvima svog Općinskog proračuna, što će nadomjestiti onim odobrenim od Grada Zagreba, kada budu uplaćena na račun Općine.

Kao vijećnici Živog zida općine Drenovci smo uputili telefonski poziv u Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.Potvrđeno nam je da je postupak uplate sredstava na račun općine Drenovci u tijeku,ali problem vidimo u tome što nikakav konkretan rok nije određen do kada će to biti u konačnici odrađeno.
Takav odgovor smatramo neprimjerenim.

Postavlja se pitanje, tko je kriv, što su djeca već 2 mj u školskim klupama bez udžbenika? Zar nikome od vladajućih nije stalo da se taj problem riješi, što je moguće prije?
Zašto i naša Općina nije pronašla vlastita sredstva kao privremeno rješenje za nabavu udžbenika dok ne prime uplatu od Grada Zagreba?

Odgovori i rješenja su hitno potrebni, a vremena za čekanje je odavno nestalo.

S poštovanjem,
Stjepan Pranjić
Tihomir Blažević

U Drenovcima, 8. studenoga 2017. godine

Podjeli

1 komentar

  1. Pingback: Uplaćen novac za udžbenike - Račinovci Online

Komentiraj