Uhvaćena dva preprodavača marihuane

0

Policijski službenici su 14. listopada u školskom dvorištu u Posavskim Podgajcima zatekli 19-godišnjaka u posjedu jedne ručno spravljene cigarete s mješavinom duhana i marihuane, tzv. „joint“ težine oko jedan gram.

Potom su jučer, 15. listopada na području Postaje granične policije Vrbanja obavili dvije pretrage doma i drugih prostorija temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru.

U pretrazi doma 35-godišnjaka u Posavskim Podgajcima policijski službenici su pronašli i oduzeli ukupno 211,1 grama marihuane te dva mobilna uređaja za koje se sumnja da su korišteni za počinjenje kaznenog djela, dok su u drugoj pretrazi u domu 24-godišnjaka u Gunji pronašli i oduzeli jednu ručno motanu cigaretu s mješavinom duhana i marihuane tzv. „joint“ težine oko jedan gram.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 35-godišnjaka se sumnjiči kako je 10. listopada ispred ugostiteljskog objekta u Posavskim Podgajcima prodao 5-6 grama marihuane 19-godišnjaku. Također, 24-godišnjaka se sumnjiči kako je 14. listopada u Gunji istom 19-godišnjaku prodao oko 0,5 grama marihuane.

Protiv 19-godišnjaka i 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također, protiv 24-godišnjaka i 35-godišnjaka slijedi i kaznena prijava za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, a 35-godišnjak je danas, 16. listopada predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

PU VSŽ

Podjeli

Comments are closed.