ŽPS Cvelferke na Cvelferiji

0

Ženska pjevačka skupina Cvelferke sa sjedištem u Vrbanji osnovana je prije dvije godine, a svojim glasom i izvođenjem pjesama osvojila je simpatije brojnih slušatelja. Skupina je to od osam članica, a okupila ju je Vrbanjka Karolina Žaper.

– Osjetila sam da bi našoj Cvelferiji dobro došlo osvježenje. Vodila sam se idejom da bi to bila pjevačka skupina koja bi na poseban način ili posebnim stilom pjevanja pokazala blago ovoga kraja. U početku je s nama radio Josip Pejković, a članice su bile iz svih sela Cvelferije, bilo nas je 12 članica. Sada s nama radi Danijel Šota, umjetnički voditelj Folklornog ansambla Lisinski iz Vinkovaca – kaže Karolina.

Uz Karolinu Žaper, Cvelferke su Lidija Abramović, Martina Šabić, Zrinka Ivanković, Željka Veselčić, Ivana Bašić-Pavković, Nikolina Mikić i Ksenija Gluvaković. Želja im je da ih bude još više pa su sve prinove dobrodošle.

Pred Cvelferkama je Raspjevana Cvelferija u Gunji, Državna smotra tradicijskih ženskih pjevačkih skupina u Zadru. U posljednje dvije godine imale su 26 nastupa većinom regionalnog karaktera. Izdvajaju Državno natjecanje ženskih pjevačkih skupina u Ivanić Gradu, Državnu smotru folklora Vinkovačke jeseni, Raspjevanu Cvelferiju, božićne i uskrsne koncerte, nastup na Vinkovačkoj televiziji…

S.Bogutovac
Izvor:glas-slavonije.hr

Podjeli

Komentiraj